Nederlands

Amaranthus is een jong en dynamisch ensemble dat innoveert door barokmuziek te combineren met visuele creatie. De twee kunstvormen inspireren elkaar en streven in hun ontmoeting een evenwicht na.


Amaranthus past de muziek niet aan aan het beeld of de film, maar stelt het tegenovergestelde voor: het beeld ontstaat vanuit de klank, reageert erop en is nauw verbonden met de dynamiek van het stuk.


De visuals zijn geïnspireerd op schilderijen uit de barok. De specifieke lichtinval, het gebruik van kleuren en ornamenten, de posities van de handen in die schilderijen zijn een bron van inspiratie. Tegelijk spelen ook de muzikanten die

u ziet op scène een hoofdrol in de film. De beeldend kunstenaar observeert de relatie tussen de muzikanten en hun instrumenten. Samen onderzoeken ze de verschillende dramatische interpretaties van elke partituur. De scenografie van de video is gebaseerd op de barokke esthetiek, de muzikanten spelen op kopies van historische instrumenten. De interpretatie van de stukken daarentegen is - zowel visueel als muzikaal - vernieuwend en hedendaags.


De luisteraar wordt uitgenodigd om op een andere manier te luisteren, om te genieten van de unieke sfeer van de voorstelling. De beeldtaal blijft suggestief, waardoor de toeschouwer ruimte krijgt om zijn eigen fantasie de vrije loop te laten, heen en weer te dobberen tussen beeldenstroom en muzikale indrukken.

Klik op een naam om de biografie te lezen